Mainostoimisto Pasi Tuomaala Oy - Graafikko & kuvittaja - Lapua, etelä-pohjanmaa

Kuvitus ja infograafi

Datamäärien kasvaessa tiedon visualisoinnille on tarvetta tulevaisuudessa yhä enemmän. Autan yrityksiä ja yhteisöjä tiedon visualisoinnissa ja infografiikassa. Infograafi visualisoi monimutkaiset tiedot helposti omaksuttaviksi ja visualisoimalla tietosi saat viestisi perille nopeammin kuin kirjoitetussa muodossa.

Infograafit tuovat tietoa esiin visuaalisesti selkeällä ja mielenkiintoisella tavalla. Yhteen kuvaan on mahdollista kiteyttää suuriakin määriä tietoa jotka auttavat ymmärtämään ja omaksumaan tietoa  nopeasti ja ymmärrettävästi. Hyvä infograafi opastaa, auttaa ja informoi, se on selkeä ja helppo lukea sekä muistetaan paremmin.

Vaihtoehtoinen ratkaisu infografiikalle voi olla kuvitus, jos tarvitaan erottuvaa visuaalista näkökulmaa. Kuvitus sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin mm. tekstisisällön jäsentämiseen ja selkeyttämiseen. Tarinat saavat enemmän elävyyttä ja syvyyttä kuvituksien ja hahmojen avulla.

Suunnitellaan yhdessä erottuva infograafi

Infograafi suunnitellaan aina yleisölähtöisesti, jolloin sisällöt suunnitellaan kohdeyleisö huomioiden. Viestin sisältö tulee puhutella kohdeyleisöä oikealla tavalla, kuitenkaan aliarvioimatta kykyä oppia ja ymmärtää uutta. Infograafi voi jättää syvemmän muistijäljen, kun viesti on muotoiltu ja esitetty uudella ja mielenkiintoisella tavalla.

Vaikka infograafin tehtävän on tuoda tietoa esiin yksinkertaisella tavalla. Ei tämä tarkoita että infograafi täytyy aina koostua teksteistä tai aiemmin nähdyistä graafityypeistä. Infograafi, joka koostuu pelkistä keskiarvoista voi jäädä tylsäksi tai vääristää totuutta lähdedatasta.

Quva, infograafi-kuvitus - Mainostoimisto Pasi Tuomaala, Lapua, Seinäjoki, etelä-pohjanmaa

Kenelle palvelumme sopivat?

Tarjoamme apua niin uusille vaasalaisille yrityksille, jotka tarvitsevat apua yritysilmeensä luomisessa, kuin jo toimiville yrityksille, jotka etsivät myynnin ja markkinoinnin tueksi luovia ratkaisuja. Ymmärrämme Vaasan markkinoiden erityispiirteet ja tarjoamme räätälöityjä visuaalisia ratkaisuja, jotka tukevat liiketoimintaanne Vaasan dynaamisessa ympäristössä. Ota yhteyttä ja katsotaan miten voin auttaa teitä.

Infograafi ja kuvitus eri käyttökohteissa

Ohessa muutamia esimerkkejä eri käyttökohteista, mihin tiedon visualisointia eli infograafia ja erityylisiä kuvituksia voidaan hyödyntää selkeyttämään viestiä ja jäsentämään sisältöä sekä ulkoasua:

 • Lehtikuvitus
 • Kuvitus verkkosivuille
 • Kirjojen kannet
 • Pakkaukset
 • Myyntimateriaalit
 • Tapahtuman kuvitukset
 • Artikkeleiden kuvitukset
 • Messuosastot
 • Havainnekuvat
 • Kaaviot
 • Opasteet
 • Aluekartat
Genevia Technologies, infograafi-kuvitus - Mainostoimisto Pasi Tuomaala, Lapua, Seinäjoki, etelä-pohjanmaa

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millainen on hyvä infograafi?

Onnistuneet infograafit kiteyttävät asiat ymmärrettävästi ja mielenkiintoisella tavalla, joita kohdeyleisön olisi muutoin vaikea ymmärtää pelkkänä datana. Infografiikat ovat suosittuja visuaalisia sisältöjä etenkin sosiaalisessa mediassa helpon jaettavuuden vuoksi. Hyvä infografiikka tuo olennaisen asian esiin tiivistetysti useasta eri tietolähteestä selkeästi, opastaa ja auttaa lukijaansa.

Miten infograafi luodaan?

Mainostoimisto Pasi Tuomaala tarjoaa infograafin suunnittelua. Infograafit luodaan yhteistyöllä ja asiakkaan pohja-aineistoa hyödyntäen. Usein asiakkaalla on jo jokin näkemys ja pohjadokumentti olemassa, minkä pohjalta infograafia lähdetään luomaan. Meidän tehtävänä on kysellä asiakkaalta tarvittavat asiat, jotta infograafiin saadaan tiivistettyä olennaiset viestit ja ottaa huomioon, että infograafi soveltuu visuaalisesti myös brändin ilmeeseen ja tyyliin esim. värien ja typografian puolesta.

Huomioi infograafin julkaisussa

Infograafi kannattaa julkaista digitaalisessa muodossa useassa eri paikassa. Esimerkiksi verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, jolloin työntekijänne voivat jakaa tätä saavuttaaksenne laajemman näkyvyyden. Infograafia voidaan hyödyntää myös painetussa ympäristössä, kuten esitteissä, julisteissa, roll-upiessa ja messuilla seinäkkeissä.

Miksi infograafeja kannattaa hyödyntää?

Nykypäivän hektisessä maailmassa ihmiset keskittyvät ja käyttävät vain hetken aikaa eri sisältöjen parissa. Tämän vuoksi infograafi on hyvä visuaalinen tapa tuoda viesti esiin nopeasti ja ymmärettävästi. Infografiikalla saadaan yrityksen palvelut tai muuta asiat nostettua paremmin perille erottuvasti. Infografiikan jaettavuus sosiaalisen median kanavissa on helppoa, jolloin näkyvyys voi levitä laajalle.

Pasi Tuomaala - graphic designer & Illustrator / graafinen suunnittelija & kuvittaja , Lapua , etelä-pohjanmaa, Mainostoimisto Lapualta

Rajattomasti graafista suunnittelua kiinteään kuukausihintaan

Premium-tason suunnittelupalveluja heille, jotka haluavat päästä eroon graafisen suunnittelun pullonkauloista ja saada työt nopeammin kuntoon ilman perinteisten toimistojen kankeutta ja viiveitä. Ei sopimuksia, ei yllätyksiä tai sitoutumispakkoa. Laita tauolle tai peruuta tilaus milloin tahansa.